Programma

De Twentse Landdag vindt plaats op zondag 18 september 2022, van 10.00 uur tot 17.00 uur in het Ledeboerpark in Enschede. Met meer dan 50 kraampjes en activiteiten is er een keur aan belevingen, de hele dag door. U kunt het volgende verwachten:

Streekproductenmarkt

Op de streekproductenmarkt promoten en verkopen producenten streekproducten. Het gaat om groente, fruit, vlees, melk en eigen zuivelproducten. Ook is er verkoop van boerderij-ijs, warme kipproducten, pannenkoeken en koude hapjes, zoals kaas en worst.

Informatiemarkt

Andere kramen informeren u over natuureducatie, vernieuwende boerenconcepten zoals Herenboeren en fondsen zoals Leader (Europese subsidie) en netwerken als de Twentse Noabers. Ook natuurbeheerders, de jagersvereniging en overheden zijn aanwezig en vertellen u wat zij belangrijk vinden in het landelijk gebied van Twente.

Dialoogsessies

Dialoogsessies over de toekomst van het platteland: Het platteland gaat ingrijpend veranderen in de komende tien jaar. Wij als organisatie van de Twentse Landdag gaan de dialoog hierover stimuleren en goed en deskundig richting geven. Ieder uur is er een dialoogsessie, ingeleid door een deskundige.

Jongvee- en Shetlandpony keuring

Op de jongveekeuring worden kalveren gepresenteerd door kinderen (meestal kinderen van de boer zelf). Door een deskundige jury wordt beoordeeld hoe gezond en vitaal de kalveren nu zijn en de verwachting voor de toekomst als het kalf koe wordt.

Oude landbouwwerktuigen

Het Aangespannen Landbouwwerktuig Lonneker (HALL) is een vereniging die oude landbouwwerktuigen opknapt en demonstreert. Op de Twentse Landdag showen zij oude landbouwwerktuigen en kunt u vergelijken met modernere werktuigen.

Cultureel programma

Op het podium presenteren amateurkunstenaars en gezelschappen zich gedurende de dag met muziek, zang en dans.

MBO Het Zonecollege

MBO-instelling Het Zonecollege verstrekt informatie over de school en in haar demonstratiewagen zit een simulatie tractor en graafmachine. Er is ook een Virtual Reality device aanwezig waar filmpjes worden vertoond over drones en 3d printers.

Friesland Campina

Friesland Campina is de zuivelcoöperatie waar de meeste Twentse boeren hun melk aan leveren. Friesland Campina verstrekt informatie en deelt promotiemateriaal uit aan belangstellenden. Tevens hebben zij kleine gekoelde zuivelpakjes bij zich die uitgedeeld worden.

Parkeren

Parkeren kan op een aantal plekken in de nabije omgeving. Auto’s worden op 18 september geleid naar deze plekken. Ook worden borden geplaatst om mensen naar de juiste plek te verwijzen. We willen mensen vragen zoveel mogelijk met de fiets, lopend of met het openbaar vervoer te komen (de bushalte is voor de ingang van het Ledeboerpark).

Contactgegevens

Stichting Wageler Samen
KVK 80854079
t.a.v. Gerrit Meutstege/ Yvon Weustink

van Heeksbleeklaan 68 7522 LB Enschede